De geschiedenis van Wintermans Agenturen

Saskia begon haar avontuur als mede-eigenaresse van een kinderkleding winkel in Eersel genaamd Kangaroe.

Saskia verhuisde in dit jaar samen met haar gezin naar Roosendaal omdat haar man Rob daar een vaste aanstelling in het lokale ziekenhuis kreeg.

Saskia begon als vertegenwoordigster van het merk Naf-Naf Nederland voorhet Belgische bedrijf Mini diff.

Al snel richtte Saskia haar eigen agentschap op, genaamd: Wintermans Agenturen. Dit deed ze in samenwerking met het Franse bedrijf Albert (opgericht in 1965). Albert was het eerste bedrijf dat kindercollecties maakte vanuit de volwassen merknaam. Dit was tevens het moment dat ze startte met de merken DKNY en Chevignon. Daarnaast nam ze de volledige verantwoordelijkheid voor Naf-Naf Nederland.

Het Franse bedrijf Albert werd overgenomen door verschillende aandeelhouders die het bedrijf een nieuwe naam gaven: CWF (Children Worldwide Fashion). CWF is vanaf die tijd verschillende partnerships aangegaan met exclusieve merken.

De samenwerking met CWF verliep succesvol en al snel mocht Saskia het merk Burberry gaan vertegenwoordigen. Vanaf dit moment heeft Wintermans Agenturen grote stappen mogen maken.

Janneke heeft naast haar studie al veel mee kunnen kijken achter de schermen bij Wintermans Agenturen. Al snel besloot ze in de voetsporen van haar moeder te treden en startte Janneke op 27 november haar eigen agentschap genaamd: Janneke Wintermans B.V. Met als eerste merk Escada.

Janneke sloot haar eerste grote partnership met Armani. Vanaf toen ging het snel en werkte ze samen met o.a. de merken Diesel, Dsquared2, Fendi, Young Versace, Cavallaro, Guess en Roberto Cavalli.

In dit jaar zijn de bedrijven van Saskia en Janneke gefuseerd naar één bedrijf: Wintermans Agenturen. De reden hiervoor was om een rustig verloop te creëren voor het toekomstige pensioen van Saskia.

Wintermans Agenturen heeft zich in dit jaar definitief uitgebreid naar België en Luxemburg. In samenwerking met Diana Hechtermans is Wintermans Agenturen nu werkzaam in de gehele Benelux.

Na heel veel mooie jaren heeft Saskia afscheid genomen van haar bedrijf, collega’s en fabrikanten. Vanaf nu gaat Saskia lekker genieten van haar welverdiende pensioen. En geeft ze het stokje over aan Janneke.

Agentuur in high-end kinderkleding

Wintermans Agenturen is een agentuur in high-end kinderkleding. Eigenaresse Janneke Wintermans heeft het bedrijf overgenomen van haar moeder Saskia Wintermans die in 1989 dit succesvolle bedrijf is gestart. Inmiddels werken wij met een ervaren verkoopteam en hebben wij samenwerkingen met diverse merken.

Wintermans Agenturen is een hecht familie bedrijf. Gezelligheid, professionaliteit en aandacht voor de klant staat bij ons op nummer één.

Mocht je benieuwd zijn naar de geschiedenis achter Wintermans Agenturen neem dan vooral een kijkje hierboven in de tijdlijn.